Je Google Home kan nog meer met Matter.

Ontdek hoe je met Matter je smartapparaten makkelijker dan ooit selecteert en instelt.

Vereenvoudig je smarthome.

Matter geeft je meer keuzes zodat jij jouw smarthome op je eigen manier kunt inrichten. En aan de slag gaan is makkelijker dan je denkt.

Een modern gezin dat een boek aan het lezen is.

Je huis is misschien al klaar voor Matter.

Veel van je favoriete Google-apparaten1, zoals de Nest Hub en de Nest Mini, werken als hub voor Matter om je Google- en Matter-apparaten te verbinden en te bedienen waardoor je smarthome sneller en betrouwbaarder wordt.

Een smartlamp en andere smartapparaten.

Matter-apparaten aan Google Home toevoegen is makkelijk.

Veel fabrikanten van je favoriete merken updaten de apparaten die je al hebt over-the-air om ze geschikt te maken voor Matter. Als je een nieuw apparaat zoekt, hoef je alleen maar op het Matter-badge op de verpakking en de website te letten.

Stel je smarthome in en ga aan de slag met een paar tikken.

Met Matter besteed je minder tijd aan het instellen van je smarthome en meer aan het genieten ervan.

Een persoon heeft een smartphone vast dat een koppelscherm toont. een afbeelding van een smartsensor

Verbind apparaten snel met Snel koppelen voor Matter op Android.

Met Snel koppelen voor Matter is het instellen van apparaten een koud kunstje. Als je Android-telefoon2 of -tablet een nieuw Matter-apparaat in de buurt detecteert, gaat deze automatisch met je door de stappen om het nieuwe apparaat in te stellen in de Google Home-app. Zo hoef je niet meer te wisselen tussen apps of een account te koppelen.

Een persoon staat voor een oven en kijkt op de smartphone in hun hand.

Haal alles uit je Matter-apparaten met automatiseringen.

Ontdek in de Google Home-app wat je apparaten allemaal kunnen zodra je die ingesteld hebt. Stel direct via de app geavanceerde automatiseringen3 in om het thuis nog aangenamer en efficiënter te maken.

Matter levert samen met Thread nog sterkere verbindingen.

Thread is een draadloze technologie zoals wifi, maar dan speciaal ontwikkeld voor smarthome-apparaten. Thread verbetert de signaalsterkte, de capaciteit en het bereik van al je apparaten met Matter. Compatibele Google-apparaten, zoals de Nest Hub (2e generatie), de Nest Hub Max en de Nest WiFi Pro, hebben al een ingebouwde Thread-borderrouter.

Thread Wifi
Zelfherstellend Genereert een mesh-netwerk voor betere verbindingen. inbegrepen niet inbegrepen
Groot bereik Ook apparaten in je achtertuin hebben signaal vanuit je huis. inbegrepen inbegrepen
Laag stroomverbruik De meeste apparaten hoef je minder vaak op te laden. inbegrepen niet inbegrepen
Makkelijk toe te voegen aan je smarthome Je hebt geen aparte hub nodig met een compatibel Google-apparaat met Matter4. inbegrepen niet inbegrepen
Een smartlamp met het Matter-logo verbindt 2 afbeeldingen van een vrouw die een smartapparaat instelt en een afbeelding van een ouder en 2 kinderen die ontbijten.

Gebruik Matter-apparaten met meerdere smarthome-platforms.

Matter is ontwikkeld voor meer keuzemogelijkheid en flexibiliteit bij het creëren van je smarthome. Je kunt de bediening van Matter-apparaten delen met vrienden en familie, ook als die een andere Matter-app of -platform gebruiken.

Veelgestelde vragen

Wat is Matter en waarin verschilt deze technologie van bestaande technologie?

Matter is de nieuwe universele standaard voor smarthome-apparaten. Veel smarthome-apparaten werken tegenwoordig niet goed samen omdat ze verschillende standaarden en protocollen gebruiken. Matter is specifiek ontworpen om te zorgen dat apparaten van verschillende fabrikanten met elkaar kunnen communiceren. Het resultaat is een meer geïntegreerd smarthome dat jou als consument meer keuze en een betere functionaliteit biedt. Het meest unieke is dat Matter beveiligde opensource-technologie is, ontwikkeld door de Connectivity Standards Alliance. Dit betekent dat de technologie niet is verbonden aan een specifiek merk of bedrijf. Toonaangevende smarthome-bedrijven zoals Google en honderden fabrikanten van smarthome-apparaten ondersteunen Matter, waardoor Matter in de toekomst de branchenorm zal worden.

Waarom heb ik een voor Matter geschikt Google-apparaat nodig om aan de slag te gaan?

Google-apparaten die geschikt zijn voor Matter, zoals de Nest Hub (2e generatie) of de Nest Mini, werken als hub voor je apparaten met Matter zodat deze met elkaar kunnen communiceren. Matter is ontworpen om lokaal te werken via je bestaande bedrade ethernet-, wifi- en Thread-netwerken. Als je een voor Matter geschikt apparaat aan je Google Home toevoegt, maakt het verbinding met hetzelfde netwerk als je Google-apparaat dat werkt als hub voor Matter. Zo kun je het nieuwe apparaat altijd bedienen, of je nu thuis bent of niet5. Klik hier voor meer informatie over Google-apparaten met Matter en de complete lijst met geschikte apparaten.

Moet ik nu allemaal nieuwe smarthome-apparaten kopen?

Matter betekent dat je meer flexibiliteit en keuze hebt om je smarthome uit te breiden, maar dat betekent niet dat je helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Sommige fabrikanten versturen updates over the air naar bestaande apparaten zodat deze Matter kunnen ondersteunen. Je Werkt met Google Home-apparaten worden nog steeds volledig ondersteund, zodat je in elk geval dezelfde handige Google Home-functies kunt gebruiken. Als je nieuwe apparaten uitzoekt, is het goed om te letten op de Werkt met Google Home- of Matter-badge.

Welke soorten smarthome-apparaten ondersteunt Matter?

Op dit moment ondersteunt Matter de volgende smartapparaten: lampen, stekkers, deursloten, thermostaten en HVAC-controllers, zonwering, jaloezieën, huisbeveiligingssensoren, tv's, streamingvideospelers, bridges en draadloze toegangspunten. De Matter-standaard wordt steeds verder uitgebreid, waardoor deze in de toekomst meer soorten smarthome-apparaten zal ondersteunen.