Smarthome-automatiseringen voor huisdieren

Zo wordt huisdierverzorging makkelijker met Google Home

Blije, zittende golden retriever Blije, zittende golden retriever

Ontdek hoe je met Google Home de dag van je huisdier leuker maakt

Google Home helpt je om voor je huis en al je huisgenoten te zorgen. En het goede nieuws is dat dit ook geldt voor je huisdieren.

We helpen je de smarthome voor je huisdieren te ontwerpen zodat ook zij alle vruchten van een volledig geïntegreerd, connected home kunnen plukken.

Hoe pak ik het aan?

Met de automatiseringsfuncties van Google Home breng je je dromen voor een makkelijker en leuker bestaan (voor jou én je huisdieren) tot leven.¹

Automatiseringen instellen in de Google Home-app is makkelijk. Als je meer mogelijkheden zoekt, vind je in de scripteditor van Google Home voor het web nog meer mogelijke aanpassingen.

We hebben een aantal van onze favoriete automatiseringen voor huisdieren gekozen die je in de Home-app of met de scripteditor maakt.

In het kort

Google Home is er niet alleen voor de mensen in je huis

We hebben 7 automatiseringen opgesteld om het leven van je huisdieren bij je thuis fijner te maken

Vertel ons wat jouw favoriet is of deel je eigen ideeën op het communityforum van Nest

Leestijd: 5 minuten

Maak het einde van de dag vrolijker

Je huisdier geruststellen

Doe de lichten automatisch aan bij zonsondergang.

Als je later thuis bent dan gepland, wil je er niet aan denken dat je huisdier alleen is in een donker, leeg huis. Maak het einde van de dag vrolijker en doe het woon- en slaapkamerlicht aan als de zon onder gaat.¹

Deze geautomatiseerde verlichting stelt je huisdier gerust: het duurt niet lang meer voor je thuis op de bank bent om te spelen en het dier misschien zelfs te verwennen met een snoepje.

Smartlampen kopen

Terug naar de natuur

De natuurlijke omgeving van je huisdier nabootsen

Stel de verlichting in het terrarium van je hagedis in voor comfort overdag en een goede slaap 's nachts.

Hagedissen vinden het fijn als de verlichting in hun terrarium net zo is als deze in het wild zou zijn. Overdag hebben ze helder licht nodig. 's Nachts is het fijn als er weinig licht is.

Maak het je hagedissen gemakkelijk door een smartstekker (gekoppeld aan de warmtelamp van het terrarium) aan te zetten als de zon opkomt en uit te zetten als deze weer onder gaat.¹ Zo verbeter je hun slaappatroon en bied je ze meer comfort overdag.

Smartstekkers kopen

Zo blijven zij warm terwijl jij energie bespaart

Je huisdiermandje verwarmen

Als er niemand thuis is, zet je de verwarming van het huisdierbed aan om energie te besparen en je huisdier comfort te bieden.

Als het buiten koud is, willen we zo efficiënt mogelijk verwarmen. Vooral als er niemand thuis is. Maar we willen ook dat onze huisdieren het niet koud krijgen.

Dit krijg je bijvoorbeeld voor elkaar met een Thuis/Afwezig-routine die de Ecomodus van je thermostaat en een smartstekker voor de verwarming van je huisdiermandje aanzet als de laatste persoon thuis weggaat.¹ Zo bespaar je energie, maar heeft je huisdier altijd een lekker warm plekje om te relaxen.

Smartstekkers kopen

Verlicht het pad (maar niet te fel)

Help je huisdier op avontuur te gaan

Gebruik bewegingsdetectoren die laag zijn bevestigd om 's nachts gedimd licht in gangen of kamers aan te zetten.

Onze katten en honden gaan graag 's avonds op ontdekking door het huis. Ze willen bijvoorbeeld onderzoeken wat dat vreemde geluid is dat ze hoorden.

Waarom zet je het licht niet op 20% als er beweging ter hoogte van je huisdier wordt gedetecteerd?¹ Zo kunnen je huisdieren 's nachts op avontuur en wordt de rest van het huishouden niet gestoord.

Nest-camera's kopen

Sla alarm

Zorg dat je vogel veilig is

Stuur een aangepaste melding als je vogel het nest verlaat.

We weten allemaal hoe graag onze gevleugelde vrienden vrij in huis rondvliegen. Maar we willen dit niet altijd als we er niet bij zijn.

Bevestig daarom een contactsensor aan het deurtje van je vogelkooi.¹ Als de deur wordt geopend, krijg je een aangepaste melding. Je kunt dan snel naar huis om de situatie op te lossen en ervoor te zorgen dat je vogel veilig is.²

Smartsensoren kopen

Verwen ze met een tv-programma

Je huisdier vermaken

Zet een huisdiervriendelijk tv-programma aan als je huisdier alleen thuis is.

Is het hele gezin een dagje op pad en is er niemand om je huisdier gezelschap te houden? Waarom maak je het niet leuker door een tv-programma voor huisdieren aan te zetten als je huisdier in de woonkamer is?

Stel een automatisering in om de Chromecast³ aan te zetten als de camera je huisdier detecteert terwijl je Thuis op 'Afwezig' staat.¹ Zo vermaak je je huisdier ook als je niet thuis bent.

Chromecast kopen

Luid de bel voor etenstijd

Niet vergeten je huisdier te voeren

Stel een aangepaste melding in als de voercontainer van je huisdier tegen etenstijd nog niet is geopend.

Hoe gek we ook zijn op onze huisdieren, soms vergeten we gewoon of ze al eten hebben gekregen. Met deze automatisering vergeet je je huisdier nooit meer te voeren.

Bevestig gewoon een contactsensor aan de voercontainer van je huisdier.¹ Laat deze dan een melding sturen als de container tegen etenstijd nog niet is geopend.² Zo vergeet je nooit meer je huisdier te voeren, hoe druk je het ook hebt.

Smartsensoren kopen